Hirvihöystö

Leikkaa liha pieniksi kuutioksi ja ruskista voin ja öljyn sekoituksessa.

Lisää paloitellut porkkanat, sipulit ja mausteet.

Kaada viini ja lihaliemi joukkoon.

Hauduta kunnes lihat ovat pehmeitä.

Suurusta kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

Mausteeksi olen laittanut riistamaustetta ja laakerinlehden.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos oma paino sallii voit lisätä lorauksen kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 451g507kcal95.4g0g13.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g158g43kcal2.1g7.6g0.3g2.7g
Porkkana 59g19kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Punaviini 68g48kcal0.2g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g6.8g7.4kcal0.3g1.4g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.2g9kcal0.3g0.5g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g1337kcal199.6g39.6g29.4g9.8g
Valittu annoskoko756g668kcal99.8g19.8g14.7g4.9g
Annoskoko puolitettuna378g334kcal49.9g9.9g7.4g2.5g
Arvot/100g100g88kcal13.2g2.6g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75890