Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl61g547kcal0g0g60.8g0g
Tomaattisose tomaattipyree 68g51kcal3g8.7g0.1g0.7g
Ketsuppi, Heinz90g93kcal0.8g21.7g0.1g1.1g
Chili mausteseos, Old El Paso36g101kcal2.9g17.7g2.2g0g
Kanaliemi rainbow 1 L3604g1802kcal144.2g36g144.2g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g901g1117kcal27g230.7g1.8g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g1126g462kcal15.8g91.2g3.4g0g
Timjami 2.3g6.4kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g68g101kcal10.8g0.7g6.1g0g
Aito nakki HK (500g)1352g3244kcal162.2g40.5g270.3g0g
Persilja 27g7.4kcal0.4g0.3g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15120g15187kcal740.4g917.8g979.6g17.2g
Valittu annoskoko7560g7594kcal370.2g458.9g489.8g8.6g
Annoskoko puolitettuna3780g3797kcal185.1g229.5g244.9g4.3g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460