Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1798g845kcal32.7g128.8g16.5g22.7g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 72g217kcal0.1g53.3g0g0g
Vesi899g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g40g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 49g429kcal0g0g48.6g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g719g2230kcal86.3g517.9g19.4g86.3g
Pellavansiemenet, Pellavainen360g1654kcal71.2g3.6g150.7g110.1g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g1079g3884kcal140.3g744.5g32.4g107.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g2518g8812kcal339.9g1651.5g73g138.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15120g36144kcal1341g6199.2g681.2g931g
Valittu annoskoko7560g18072kcal670.5g3099.6g340.6g465.5g
Annoskoko puolitettuna3780g9036kcal335.3g1549.8g170.3g232.8g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544