Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1763g2151kcal357.8g0g79.3g0g
Sipuli (kuorittu)881g238kcal11.5g42.3g1.8g15g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)88g247kcal8.3g15.9g16.7g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 4006g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 401g2183kcal3.6g2g244.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g894kcal26.5g182.3g3.1g9.1g
Sinappi, mieto, meira 125g80g134kcal3.2g17.6g5.6g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)80g64kcal1.2g15.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15120g11819kcal824.2g550.6g701.6g49g
Valittu annoskoko7560g5910kcal412.1g275.3g350.8g24.5g
Annoskoko puolitettuna3780g2955kcal206.1g137.7g175.4g12.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869