Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g106g22kcal0.6g4g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Lehtiselleri 63g7.9kcal0.7g0.7g0.1g0.6g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g7.8g7kcal0.2g0.3g0.5g0.1g
Hauki 63g52kcal11.4g0g0.7g0g
Katkarapu 63g43kcal9g0g0.7g0g
Vesi312g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)9g20kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl31g106kcal0.6g0.9g10.9g0g
Pekoni rasvainen 9g35kcal1.1g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1515g638kcal48.8g22.2g33.8g8.6g
Valittu annoskoko758g319kcal24.4g11.1g16.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna379g160kcal12.2g5.6g8.5g2.2g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000