Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 960g1205kcal105.6g2.5g86.6g0g
Kaurahiutale 320g1197kcal46.4g182.4g23.4g32g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Sokeri 1156g4692kcal0g1154.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1600g1872kcal44.8g64g160g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Mustikka metsä- 1600g704kcal8g102.4g9.6g52.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15144g38710kcal644g4625.6g1885g242.8g
Valittu annoskoko7572g19355kcal322g2312.8g942.5g121.4g
Annoskoko puolitettuna3786g9678kcal161g1156.4g471.3g60.7g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932