Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 883g3585kcal0g882.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 676g2321kcal68.9g473.4g8.1g23.7g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1380g828kcal44.2g98g27.6g0g
Kananmuna kuoreton 1518g2166kcal189.8g4.6g155.6g0g
Korppujauho 518g1895kcal54.3g387.7g5.3g27.4g
Manteli 483g2975kcal116.2g31.9g260.9g34.8g
Leivinjauhe 69g121kcal3.6g26.1g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g110kcal0g27.3g0g0g
Kardemumma, annos 2g28g86kcal3g18.8g1.9g7.7g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen1380g2484kcal5.5g593.5g2.8g31.7g
Sokerivesikuorrutus 621g2123kcal0g522.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15168g37389kcal971g6132.4g924.4g251.2g
Valittu annoskoko7584g18695kcal485.5g3066.2g462.2g125.6g
Annoskoko puolitettuna3792g9347kcal242.8g1533.1g231.1g62.8g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663