Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka3200g4480kcal736g0g160g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g800g1280kcal16.8g30.4g120g0.8g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 64g566kcal0g0g64g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15168g13331kcal1528.2g195.8g691g15.4g
Valittu annoskoko7584g6665kcal764.1g97.9g345.5g7.7g
Annoskoko puolitettuna3792g3333kcal382.1g49g172.8g3.9g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=165972