Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2984g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 209g690kcal17.2g134.6g4.2g19g
Kaurahiutale 239g893kcal34.6g136g17.4g23.9g
Perunamuusi1044g830kcal16.7g126.4g28.2g8.4g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g66g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 72g291kcal0g71.5g0g0g
Rypsiöljy 269g2375kcal0g0g268.5g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g1671g5597kcal200.5g1102.7g40.1g137g
Vehnäjauho puolikarkea 955g3276kcal97.3g668.3g11.5g33.4g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g60g188kcal7.8g36.4g1.5g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15168g28279kcal748.2g4551.8g742.8g457.8g
Valittu annoskoko7584g14139kcal374.1g2275.9g371.4g228.9g
Annoskoko puolitettuna3792g7070kcal187.1g1138g185.7g114.5g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941