Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g2404g1082kcal0g228.4g0g4.8g
Siirappi, tumma1010g3231kcal1g747.1g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g721g2207kcal85.8g439.2g11.5g121.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1346g3904kcal134.6g767.3g31g269.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1731g5365kcal294.2g934.6g50.2g225g
Vehnäjauho, sunnuntai337g1178kcal40.4g238.9g7.1g10.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15168g33932kcal1112g6711g199.6g1260.6g
Valittu annoskoko7584g16966kcal556g3355.5g99.8g630.3g
Annoskoko puolitettuna3792g8483kcal278g1677.8g49.9g315.2g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446