Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 482g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)602g1926kcal60.2g379.2g13.8g84.3g
Vehnäjauho puolikarkea 391g1342kcal39.9g273.9g4.7g13.7g
Voi 60g437kcal0.7g0.2g48.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 963g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi963g3371kcal57.8g731.9g16.4g22.2g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 4093g1386kcal125.2g200.6g4.1g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15168g16923kcal567.6g3171.6g175.8g240.4g
Valittu annoskoko7584g8461kcal283.8g1585.8g87.9g120.2g
Annoskoko puolitettuna3792g4231kcal141.9g792.9g44g60.1g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337089