Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt23g11kcal0.7g1.1g0.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)28g98kcal3.4g19.4g0.5g1.4g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana153g400kcal12g68g7.8g4.2g
Valittu annoskoko77g200kcal6g34g3.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna38g100kcal3g17g2g1.1g
Arvot/100g100g262kcal7.8g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481