Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 221g316kcal27.6g0.7g22.7g0g
Sokeri 211g857kcal0g210.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 151g803kcal0.5g0.5g90.5g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g40kcal0g10g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen151g50kcal5g7.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6g22kcal1.1g0.7g1.3g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g4211kcal69.4g468g229g3.8g
Valittu annoskoko760g2105kcal34.7g234g114.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna380g1053kcal17.4g117g57.3g1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472