Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g499kcal57.1g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.7g0.1g0.9g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Jauhelihamauste, annos 15g3.8g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 75g130kcal5.7g1.7g11.3g0g
Ketsuppi, Heinz23g23kcal0.2g5.4g0g0.3g
Sinappi 23g30kcal1g3.2g1.4g0.4g
Korppujauho 19g69kcal2g14.1g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1521g2025kcal150.8g93.8g115.2g11.4g
Valittu annoskoko761g1013kcal75.4g46.9g57.6g5.7g
Annoskoko puolitettuna380g506kcal37.7g23.5g28.8g2.9g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727