Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1300g425kcal8.1g72.3g2.6g33.1g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Chili paprika punainen90g36kcal1.8g8.1g0g0g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Chilikastike original, Felix120g106kcal2g18g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk1600g429kcal9.6g84.8g3.2g22.4g
Linssi, punainen, Go Green800g2599kcal191.9g391.9g8g96g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 1060g1410kcal89.4g186.5g21.2g53g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15200g12392kcal630.6g1606.4g291.4g436.4g
Valittu annoskoko7600g6196kcal315.3g803.2g145.7g218.2g
Annoskoko puolitettuna3800g3098kcal157.7g401.6g72.9g109.1g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822