Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 771g2422kcal81.4g457.8g17g42.4g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g1261g3657kcal126.1g718.9g29g252.2g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g77g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 70g620kcal0g0g70.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 2102g2195kcal471.7g0g31.5g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1541g4825kcal292.9g77.1g385.4g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g21g73kcal2.1g16g0.5g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)350g280kcal5.3g66.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g28143kcal1959g2672.8g1067g589.2g
Valittu annoskoko7616g14072kcal979.5g1336.4g533.5g294.6g
Annoskoko puolitettuna3808g7036kcal489.8g668.2g266.8g147.3g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135