Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g3526g4231kcal740.4g0g141g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g2564g1385kcal192.3g23.1g53.9g10.3g
Voi 160g1163kcal1.9g0.6g130.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g550kcal16.3g112.2g1.9g5.6g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)801g681kcal8g28g56.1g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 26g104kcal0g25.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton48g10kcal0.1g0.8g0g0g
Tilli, tuore 321g96kcal11.8g2.9g2.6g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g16439kcal1941.6g386.4g771.6g45.2g
Valittu annoskoko7616g8220kcal970.8g193.2g385.8g22.6g
Annoskoko puolitettuna3808g4110kcal485.4g96.6g192.9g11.3g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450