Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3503g5815kcal665.6g0g350.3g0g
Sipuli (kuorittu)1401g378kcal18.2g67.3g2.8g23.8g
Minttu, tuore (-), annos 1g7g3.1kcal0.2g0.6g0.1g0.5g
Punaviini 1401g988kcal4.3g2.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 420g600kcal52.5g1.3g43.1g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 385g3408kcal0g0g385.4g0g
Korppujauho 491g1796kcal51.4g367.3g5.1g26g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g25976kcal1584.4g878.6g1573.6g100.6g
Valittu annoskoko7616g12988kcal792.2g439.3g786.8g50.3g
Annoskoko puolitettuna3808g6494kcal396.1g219.7g393.4g25.2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489