Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g745g477kcal26.1g1.5g186.2g0g
Sinappi (teollinen)298g383kcal13.1g42g17.9g0g
Viinietikka 559g116kcal0g2.8g0g0g
Sokeri 112g454kcal0g111.6g0g0g
Suola, annos 3g75g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 19g53kcal1.9g7.9g0.4g4.9g
Rypsiöljy 5810g51377kcal0g0g5809.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15232g105717kcal82.2g331.6g12028.6g9.8g
Valittu annoskoko7616g52859kcal41.1g165.8g6014.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna3808g26429kcal20.6g82.9g3007.2g2.5g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804