Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g351g35kcal2.1g4.9g0.4g2.5g
Sokeri 60g242kcal0g59.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L210g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 105g35kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g1.8g0.7kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Tilli, tuore 28g8.4kcal1g0.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1526g654kcal7g132.2g1.2g6.4g
Valittu annoskoko763g327kcal3.5g66.1g0.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna382g164kcal1.8g33.1g0.3g1.6g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108