Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 719g5213kcal8.6g2.9g584.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1495g5232kcal179.4g1061.3g31.4g44.8g
Sokeri 733g2975kcal0g732.3g0g0g
Leivinjauhe 29g51kcal1.5g10.9g0g0.1g
Ruokasooda 29g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 575g173kcal16.6g20.7g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 158g226kcal19.8g0.5g16.2g0g
Raparperi 1725g581kcal11.9g94.9g1.7g24.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 575g761kcal15.1g18.4g69g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g719g431kcal71.9g30.9g2.2g0g
Sokeri 489g1984kcal0g488.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 316g451kcal39.5g0.9g32.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g43g173kcal0g42.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15263g36727kcal728.6g5066.2g1475.6g138g
Valittu annoskoko7632g18363kcal364.3g2533.1g737.8g69g
Annoskoko puolitettuna3816g9182kcal182.2g1266.6g368.9g34.5g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429574