Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 30g99kcal0.1g24.2g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tankoparsa, vihreä250g30kcal3.2g3g0.5g8.7g
Parsa 250g39kcal3.2g3g0.5g3.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g125g25kcal0.8g4.1g0.4g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g1.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Ruohosipuli, tuore50g14kcal0.7g1.9g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1528g534kcal17.4g78.2g13.6g28g
Valittu annoskoko764g267kcal8.7g39.1g6.8g14g
Annoskoko puolitettuna382g134kcal4.4g19.6g3.4g7g
Arvot/100g100g35kcal1.1g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346