Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 300g991kcal1.5g242.4g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Tankoparsa, vihreä2500g300kcal32.5g30g5g87.5g
Parsa 2500g387kcal32g30g5g37.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g1250g250kcal7.5g41.3g3.8g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g15g3kcal0g1g0g0g
Rypsiöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Ruohosipuli, tuore500g135kcal7g19g3g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15280g5343kcal176.2g783g136.2g283.2g
Valittu annoskoko7640g2671kcal88.1g391.5g68.1g141.6g
Annoskoko puolitettuna3820g1336kcal44.1g195.8g34.1g70.8g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346