Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3198g675kcal38.4g108.7g6.4g67.2g
Etikkapunajuuri 600g214kcal6g40.2g1.2g10.8g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1599g2055kcal331.8g0g80g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 380g301kcal7.7g58.9g1.9g7.1g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.2g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%400g640kcal10.8g10.8g60g0g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15312g8358kcal794.8g574.8g299.8g177g
Valittu annoskoko7656g4179kcal397.4g287.4g149.9g88.5g
Annoskoko puolitettuna3828g2090kcal198.7g143.7g75g44.3g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540