Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen1200g308kcal10.8g55.2g4.8g24g
Ketsuppi, Heinz216g223kcal1.9g52.1g0.2g2.6g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Valkopippuri 12g34kcal1.2g5.1g0.3g3.1g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso48g134kcal3.8g23.5g2.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2400g3984kcal456g0g240g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g840g815kcal38.6g127.7g3.4g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g2400g576kcal28.8g86.4g2.4g0g
Purjosipuli 300g69kcal5.4g7.2g0.6g6.3g
Oltermanni, perinteinen180g648kcal45g0g52.2g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g30g20kcal0.2g4.9g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15312g13689kcal1186g733.4g614.6g78.4g
Valittu annoskoko7656g6845kcal593g366.7g307.3g39.2g
Annoskoko puolitettuna3828g3422kcal296.5g183.4g153.7g19.6g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795