Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green58g190kcal14g28.6g0.6g7g
Peruna, vanha, kuorittu 175g133kcal3.3g27.1g0.3g1.7g
Porkkana 76g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g292g102kcal4.7g20.1g0.3g4.1g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Oliiviöljy 8.2g72kcal0g0g8.2g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g58g215kcal15.3g34.5g1.5g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1533g1498kcal77.4g232.8g22.4g40g
Valittu annoskoko767g749kcal38.7g116.4g11.2g20g
Annoskoko puolitettuna383g375kcal19.4g58.2g5.6g10g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313