Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Purjosipuli 60g14kcal1.1g1.4g0.1g1.3g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g11g42kcal0.1g0.3g4.5g0g
Kasvisliemi laimennettu 300g28kcal0.9g1.2g2.2g0.2g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g75g180kcal11.3g2.3g15g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1534g868kcal38.8g26g65.6g17.2g
Valittu annoskoko767g434kcal19.4g13g32.8g8.6g
Annoskoko puolitettuna384g217kcal9.7g6.5g16.4g4.3g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518