Parsakaalisokerihernepapusalaatti

Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Avokadoa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 2097g728kcal96g40.5g6.3g52g
Sokeriherne (Findus), annos 200g1398g559kcal48.9g83.9g2.8g0g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka2097g566kcal39.8g88.1g4.2g50.3g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g98g881kcal0g0g97.9g0g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g140g910kcal37.6g9.6g81.1g17.2g
Persilja 35g10kcal0.5g0.4g0.1g2.8g
Tahini, Macedonian, seesamitahna524g3476kcal140.5g25.2g312.5g15.2g
Vesi, vesijohtovesi 1049g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Soijakastike 70g42kcal3.6g6.6g0.1g0g
Hunaja 70g231kcal0.3g56.5g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g70g14kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15344g14888kcal738.2g638.6g1010.2g276g
Valittu annoskoko7672g7444kcal369.1g319.3g505.1g138g
Annoskoko puolitettuna3836g3722kcal184.6g159.7g252.6g69g
Arvot/100g100g97kcal4.8g4.2g6.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114537