Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 685g2349kcal69.8g479.3g8.2g24g
Vehnäjauho, durum 1159g4110kcal150.6g730g28.6g146g
Sokeri 42g171kcal0g42.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g28g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka1053g1159kcal263.3g0g10.5g0g
Kinkkusuikale Pirkka878g904kcal158g15.8g21.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka492g403kcal16.7g93.4g4.9g4.9g
Juustoraaste emmental punaleima527g2054kcal152.7g0g158g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl2809g2528kcal449.4g70.2g56.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15344g27357kcal2521g2861.6g576.6g349.8g
Valittu annoskoko7672g13679kcal1260.5g1430.8g288.3g174.9g
Annoskoko puolitettuna3836g6839kcal630.3g715.4g144.2g87.5g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960