Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi6.6g19kcal0.6g0.5g1.5g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g4g0.2kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%140g238kcal28g0g14g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g100g35kcal1.5g6.7g0.3g0.9g
Porkkana 40g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Selleri, annos 50g40g5.6kcal0.4g1.2g0g0g
Palsternakka 40g25kcal0.2g4.7g0.2g1.8g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)40g12kcal0.4g2.4g0.1g0.4g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8g71kcal0g0g8g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g904kcal64.6g49.2g48.6g9.8g
Valittu annoskoko768g452kcal32.3g24.6g24.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna384g226kcal16.2g12.3g12.2g2.5g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774