Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g200g264kcal44g0g9.2g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK125g168kcal27.5g0g7.5g0g
Lanttu 125g36kcal1.2g5.7g0.4g2.2g
Porkkana 125g41kcal0.8g6.9g0.2g3.2g
Peruna, vanha, kuorittu 100g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g15g83kcal0.2g0.2g9g0g
Milbona Maito rasvaton75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1537g1384kcal156.2g64g53g12.8g
Valittu annoskoko769g692kcal78.1g32g26.5g6.4g
Annoskoko puolitettuna384g346kcal39.1g16g13.3g3.2g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403