Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2830g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 283g211kcal37.1g3.1g1.1g19.5g
Sokeri 45g184kcal0g45.2g0g0g
Suola, annos 3g170g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 306g2703kcal0g0g305.6g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)396g1307kcal63.4g206g26.1g51.5g
Porkkana 1132g370kcal7g62.9g2.3g28.9g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)1047g3665kcal126.7g677.4g52.4g57.6g
Hiivaleipävehnäjauho 1472g4796kcal178.5g874.1g41.2g80.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g26470kcal825.4g3737.4g857.4g476.8g
Valittu annoskoko7680g13235kcal412.7g1868.7g428.7g238.4g
Annoskoko puolitettuna3840g6618kcal206.4g934.4g214.4g119.2g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138