Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g1005g4725kcal63.3g683.6g191g22.1g
Voi 335g2431kcal4g1.3g272.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl1340g4557kcal26.8g40.2g469.1g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1340g804kcal53.6g67g33.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g670g583kcal7.4g285.5g40.9g0g
Sokeri 838g3400kcal0g836.9g0g0g
Liivatelehti, gelatiini134g468kcal114.7g0g0.1g0g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g677g589kcal7.4g288.3g41.3g0g
Vesi670g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker570g2222kcal0.2g552.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15360g39556kcal554.8g5510.6g2096.6g44.2g
Valittu annoskoko7680g19778kcal277.4g2755.3g1048.3g22.1g
Annoskoko puolitettuna3840g9889kcal138.7g1377.7g524.2g11.1g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=317734