Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi66g185kcal5.9g4.6g15.2g0.1g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g40g2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Paistijauheliha 10%1400g2380kcal280g0g140g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g1000g350kcal15g67g3g9g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Selleri, annos 50g400g56kcal4g12g0g0g
Palsternakka 400g254kcal2g47.2g1.6g18g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)400g120kcal4g24g0.8g4g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 80g708kcal0g0g80g0g
Sokeri 40g162kcal0g40g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15372g9042kcal646.8g492.2g485.6g98.8g
Valittu annoskoko7686g4521kcal323.4g246.1g242.8g49.4g
Annoskoko puolitettuna3843g2261kcal161.7g123.1g121.4g24.7g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774