Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g20g26kcal4.4g0g0.9g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK13g17kcal2.8g0g0.8g0g
Lanttu 13g3.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 10g7.6kcal0.2g1.6g0g0.1g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g1.5g8.3kcal0g0g0.9g0g
Milbona Maito rasvaton7.5g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g139kcal15.6g6.6g5.2g1.2g
Valittu annoskoko77g69kcal7.8g3.3g2.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna39g35kcal3.9g1.7g1.3g0.3g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.3g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403