Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 22g6.3kcal0.2g1g0.1g0.4g
Selleri, annos 50g8.8g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl8.8g30kcal0.2g0.3g3.1g0g
Juustoraaste emmental punaleima8.8g34kcal2.5g0g2.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.4g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g162kcal6.6g7g11.6g2g
Valittu annoskoko77g81kcal3.3g3.5g5.8g1g
Annoskoko puolitettuna39g40kcal1.7g1.8g2.9g0.5g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465