Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 14g6.5kcal0.1g1.2g0g0.3g
Vispikerma Flora 20%18g39kcal0.5g0.9g3.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 8.9g36kcal0g8.9g0g0g
Valkuainen (100g)3.5g1.5kcal0.3g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.8g24kcal0.7g4.8g0.1g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.5g2.2kcal0.1g0g0.9g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen8.8g63kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana154g401kcal3.8g45.6g23g1g
Valittu annoskoko77g201kcal1.9g22.8g11.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna39g100kcal1g11.4g5.8g0.3g
Arvot/100g100g260kcal2.5g29.6g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147