Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g180g56kcal1.6g13g0.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g80g48kcal1.2g10.4g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Oliiviöljy 11g96kcal0g0g10.8g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g11g13kcal0.3g0.7g1g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)6g1.2kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g1.2g2.5kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Mustapippuri, annos 1g0.4g0.9kcal0g0.2g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g40g104kcal6g0.1g8.8g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1540g664kcal19.4g54g42.4g4g
Valittu annoskoko770g332kcal9.7g27g21.2g2g
Annoskoko puolitettuna385g166kcal4.9g13.5g10.6g1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850