Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g57g1g2.8g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 63g105kcal4.7g2.5g8.1g1.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 3.1g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka113g107kcal19.2g0.6g2.8g0g
Sipuli 34g10kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Paprika punainen 94g28kcal0.9g4.2g0.4g1.8g
Ananas, omassa liemessään 89g47kcal0.4g10g0g1.2g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 125g54kcal4.2g6g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g22kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Emmental, punaleima 17%56g164kcal19.2g0g9.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1540g1926kcal141.8g173.8g68g16.8g
Valittu annoskoko770g963kcal70.9g86.9g34g8.4g
Annoskoko puolitettuna385g482kcal35.5g43.5g17g4.2g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965