Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 1400g465kcal8.8g79.1g2.8g36.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 700g243kcal32.1g13.5g2.1g17.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1050g250kcal18.9g22.9g3.1g23.9g
Sipuli (kuorittu)525g142kcal6.8g25.2g1g8.9g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 700g150kcal4.7g20.9g3.4g5.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g700g142kcal4.2g26.6g2.1g9.8g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1400g1190kcal19.6g61.6g98g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g525g1470kcal99.7g0.2g115.5g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]700g2310kcal189g0g168g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15400g12725kcal767.6g500g792g204.2g
Valittu annoskoko7700g6362kcal383.8g250g396g102.1g
Annoskoko puolitettuna3850g3181kcal191.9g125g198g51.1g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758