Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi100g450kcal6.5g60g21g3.1g
Voi 38g272kcal0.4g0.1g30.5g0g
Maitosuklaa 100g537kcal10.1g50g33g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)70g343kcal2.5g42.7g17.5g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton100g160kcal8g4g13g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl100g360kcal2g2.7g38g0g
Liivatelehti, gelatiini200g698kcal171.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1544g5875kcal415g339.4g317.6g6.2g
Valittu annoskoko772g2938kcal207.5g169.7g158.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna386g1469kcal103.8g84.9g79.4g1.6g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656