Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g240g214kcal16.8g33.6g1g12.2g
Paprika, punainen60g15kcal0.5g2.8g0.2g1.2g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Auringonkukkaöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g7.2g16kcal1g1.5g0.6g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)53g11kcal0.3g1.8g0.2g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g26g70kcal4.2g0.2g5.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%30g48kcal0.8g0.8g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1545g912kcal49.2g87.2g40g28.6g
Valittu annoskoko772g456kcal24.6g43.6g20g14.3g
Annoskoko puolitettuna386g228kcal12.3g21.8g10g7.2g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.6g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331097