Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)3243g5415kcal454g35.7g421.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2522g1513kcal37.8g327.9g2.5g22.7g
Kirsikkatomaatti, 50g1501g300kcal9g57g4.5g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 240g476kcal3.3g4.3g48g10.6g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 162g1434kcal0g0g162.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15444g18328kcal1012g857.6g1277.4g67.6g
Valittu annoskoko7722g9164kcal506g428.8g638.7g33.8g
Annoskoko puolitettuna3861g4582kcal253g214.4g319.4g16.9g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240