Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1125g852kcal21g173.5g2.2g11.2g
Kesäkurpitsa, tuore1125g191kcal6.7g28.1g4.5g7.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1800g2988kcal342g0g180g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)900g315kcal9g62.1g4.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)281g759kcal84.4g0g47.8g0g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.5g3.8g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste281g2081kcal0g0g230.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 135g466kcal7.4g102.8g1.6g1.7g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1800g696kcal59.4g50.4g27g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 68g192kcal10.5g0.1g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15480g17218kcal1086.4g855.6g1031.2g49.2g
Valittu annoskoko7740g8609kcal543.2g427.8g515.6g24.6g
Annoskoko puolitettuna3870g4305kcal271.6g213.9g257.8g12.3g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467