Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2702g488kcal15.1g67.6g10.8g18.9g
Purjosipuli 901g206kcal16.3g21.6g1.8g18.9g
Voi 63g457kcal0.8g0.3g51.3g0g
Vesi3603g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow11g29kcal1.1g1.1g2.3g0.2g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour225g676kcal7.7g9.7g67.6g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)225g360kcal6.1g6.1g33.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15480g4452kcal95.6g215.8g335.4g81g
Valittu annoskoko7740g2226kcal47.8g107.9g167.7g40.5g
Annoskoko puolitettuna3870g1113kcal23.9g54g83.9g20.3g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485