Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 649g815kcal71.4g1.7g58.6g0g
Sokeri 631g2560kcal0g630.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g186g575kcal33.4g76.1g14.8g33.4g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl965g3569kcal115.7g713.8g20.3g33.8g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21g0g0.3g
Neljänviljanhiutale 223g734kcal22.5g129.2g7.8g25.6g
Fariinisokeri260g1054kcal0g259.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g22g81kcal0.8g17.7g0.8g0g
Rypsiöljy 334g2953kcal0g0g333.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 742g338kcal22.3g35.6g11.1g0g
Raparperi 3710g1250kcal25.6g204g3.7g51.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15552g28053kcal589.2g4177.2g902g290g
Valittu annoskoko7776g14027kcal294.6g2088.6g451g145g
Annoskoko puolitettuna3888g7013kcal147.3g1044.3g225.5g72.5g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733