Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1447g478kcal47.8g70.9g0g0g
Vesi362g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 51g38kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g18g56kcal2g10.9g1.3g5.1g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)199g438kcal26.1g1g37g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1809g1013kcal153.8g90.5g3.6g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1809g6151kcal90.5g1356.9g9g126.6g
Omena, ulkomainen, kuorittu 2063g922kcal3.9g194.3g2.1g37.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15552g18191kcal661.4g3450.2g106.4g344.6g
Valittu annoskoko7776g9095kcal330.7g1725.1g53.2g172.3g
Annoskoko puolitettuna3888g4548kcal165.4g862.6g26.6g86.2g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273