Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus720g2520kcal100.8g3.6g230.4g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g720g914kcal86.4g28.8g50.4g7.2g
Flora kevyt ruoka 7%360g306kcal3.6g16.2g25.2g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g720g864kcal24.5g25.9g72g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen360g119kcal11.9g17.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1440g1814kcal158.4g4.3g129.6g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g2880g10656kcal129.6g892.8g720g106.6g
Juustoraaste Arla Magre 17%576g1613kcal167g14.4g97.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15552g37613kcal1364.4g2007.2g2651g227.6g
Valittu annoskoko7776g18806kcal682.2g1003.6g1325.5g113.8g
Annoskoko puolitettuna3888g9403kcal341.1g501.8g662.8g56.9g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224