Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%113g180kcal3g3g16.9g0g
Poronkäristys (Kylmänen)126g170kcal25.2g0.1g7.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g11g82kcal0.1g0.1g9g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g63g16kcal0.6g3.1g0.1g1.6g
Peruna, keskikokoinen 60g180g108kcal2.7g23.4g0.2g1.6g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto56g158kcal10.7g0g12.4g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g4.5g12kcal0.6g0.1g1g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1557g1450kcal85.8g59.6g94.4g6.4g
Valittu annoskoko779g725kcal42.9g29.8g47.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna389g363kcal21.5g14.9g23.6g1.6g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763