Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 94g22kcal1.7g2.3g0.2g2g
Peruna, punnittu kuorineen 281g182kcal4.5g37.1g0.5g2.4g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Rypsiöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 4.1g13kcal0.4g0.6g1g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g94g103kcal2.2g3.8g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1557g731kcal17.8g88g32.4g9.4g
Valittu annoskoko779g366kcal8.9g44g16.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna389g183kcal4.5g22g8.1g2.4g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.7g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181